L’Audiencia Nacional bloqueja i embarga els comptes solidaris oberts després de l’Operació Pandora

Solidaritat

Article extret de https://efectopandora.wordpress.com/

A través d’un acte de l’Audiència Nacional ens hem assabentat de l’ordre, signada pel jutge Eloy Velasco i sol·licitada per la Brigada d’Informació de la Policia Nacional, de bloquejar i embargar els comptes solidaris que es van obrir els dies següents de les detencions.

Un nou capítol en aquesta farsa de l’Estat espanyol contra el moviment anarquista, que en aquest cas vol ofegar els gestos de solidaritat sobretot materials i econòmics, però també afectius, amb els entorns represaliats.

Com bé sabem, la repressió, en aquest cas el paquet de punició i acoquinament conegut com a anti-terrorisme (que abasta un espectre cada vegada més ampli i no deixarà de créixer) que comporta el càstig clàssic i físic amb el tancament, l’aïllament, la incomunicació i la tortura, es complementa —i en això l’Estat espanyol es troba a l’avantguarda— amb el càstig als entorns dels presos amb la seva dispersió i les seves limitacions de contacte amb l’exterior.

A tot això s’hi sumen l’enviament de missatges (esporàdics i subliminals algunes vegades, constants i explícits altres): no existeixen entorns i amistats sinó “entramats”; no existeixen companys i companyes sinó còmplices.

Què busca el poder i la repressió amb això? Desgastar i afeblir als presos i preses i als seus àmbits afectius i polítics. Aconseguir que tot el pes de la llei i la repressió els aixafi.

Són conscients que existeix una força molt més pesada i efectiva que la de tot el formigó i l’acer que constitueixen les presons. Aquesta força és simbòlica. “Si ets amic dels terroristes ets terrorista” és un altre dels missatges. A mig camí entre la lepra i la bruixeria, el diagnòstic i l’acusació de terrorisme busquen espantar.

Una vegada més el domador de lleons, fuet en mà, obre les cortines del seu circ i ens convida —de manera forçada, és clar— a entrar. A qui faran ficar el cap dins de la boca del lleó o sota la pota de l’elefant? A qui ficaran en un canó i dispersaran a manera d’home o dona bala cap a una gàbia el més allunyada possible? A qui investigaran i seguiran els pallassos de la brigada d’informació de la Policia Nacional? I els escup-focs dels mitjans de comunicació, contra qui o qui llançaran les seves flamarades? A qui ficaran en una caixa i tallaran per la meitat els mags d’Institucions Penitenciàries?
A més d’humiliants, els espectacles del circ clàssic són molt predictibles.

Tornant als bloquejos i embargaments dels comptes bancaris, el jutge ordena a més investigar els moviments bancaris, la titularitat dels comptes, les transferències, etcètera. Què creu el jutge que fem amb els diners, enviar-ho a Suïssa com els seus amics polítics i especuladors?

Lamentablement, una de les contradiccions més grans, i potser també error, va ser la creació d’un compte de banc per afrontar les despeses que va provocar la repressió, principalment davant la possibilitat d’haver de recol·lectar diners provinents d’individus i col·lectius solidaris de diferents llocs de forma ràpida per pagar una possible fiança (cosa que va succeir un mes i mitjà més tard), igual que sufragar les despeses que d’un moment a un altre vam tenir amb diversos companys entre reixes (advocats, peculis i viatges per a visites).

Creiem important comunicar això a la resta dels companys no afectats directament, perquè sàpiguen i vegin cap a on es mou la repressió amb aquest nou pas. Cal assenyalar que procediments d’aquest tipus ja s’estan utilitzant contra altres sectors també assetjats per l’anti-terrorisme en el seu conjunt. També perquè tinguin present que a partir d’ara ja no existeix cap número de compte de solidaritat amb els companys i companyes anarquistes.

És important que aquests nous passos de la repressió no aconsegueixin afeblir-nos i espantar-nos, i que puguem aprendre una mica d’ells.

Llibertat anarquistes preses! Si toquen a unes ens toquen a totes!

Barcelona, 1 de juny de 2015

Difon el B Llibertari i el pèsol negre:
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LaTafanera
 • Live
 • Meneame
 • MySpace
 • PDF
 • RSS
 • del.icio.us