logo cgt
Berguedà

Roberto Catrino López està en vaga de fam i set

El 25 d’octubre de 2006 el pres Roberto Catrino López (pres anarquista berguedà) va començar una vaga de gana i set, com a protesta contra el mal tractament mèdic que rep en l’Instituición Carcelaria de Lelystad (Holanda). Roberto Catrino López està en vaga de gana i set Roberto és un pres social i anarquista que estava complint una pena de 18 anys a Espanya.

D’aquests 18 anys va passar la majoria en aïllament. Durant aquests anys llargs ha participat diverses vegades a motins, vagues de fam i intents d’evasió. Totes formes de resistència sempre van anar seguides de períodes d’aïllament. Solament perquè no volia acceptar la realitat de la tortura i no li va quedar cap altra sortida que resistir-se.

Roberto és portador del virus VIH, i a causa d’això té una resistència molt reduïda, la qual cosa el fa propens a complicacions mèdiques molt greus. En lloc d’oferir-li tractament adequat per un metge de la seva confiança, en un entorn més apropiat, a partir del dia 25 d’octubre de 2006 l’han posat en aïllament. Aquesta mesura solament agreujarà el seu estat de salut perquè és conegut que aïllar una persona comporta estrès. Aquest estrès és un atemptat inacceptable a l’estat de salut ja fràgil de Roberto. Cada forma d’aïllament sempre és una forma inacceptable de `tortura blanca´.

La vaga de fam que Roberto va començar, és causada per la falta de voluntat de la presó i dels metges per poder verificar el seu dossier mèdic. Sense poder verificar el contingut d’aquest dossier, Roberto no sap quin tipus de mesures ha de realitzar per fer possible un tractament adequat.

Més que mai Roberto necessita el nostre suport. No hem oblidat com gairebé va morir a abril d’aquest any, per les complicacions d’un doble pneumònia que no va prendre seriosament el metge quinze el tractava. Roberto està malalt i ha de rebre tractament en condicions de llibertat i atès pels seus familiars i amics. La presó solament fa més malalta la gent. Una altra prova que el talego no serveix per resocialitzar, però solament per venjar-se i exterminar-los.

La Creu Negra Anarquista d’Amsterdam fa una crida a tota la gent solidària per bombardejar la presó de Lelystad (Holanda) amb trucades i crides, missatges de correu electrònic, faxos, etcètera, exigint que Roberto regularment rebi tractament mèdic i en un entorn normal. A part d’això exigim la seva posada en llibertat immediata i facilitar la seva tornada a la família seva a Catalunya per a que ell@s el poden cuidar.

Amb aquest cridat també volem atreure l’atenció als companys en lluita que també estan en vaga de gana:

José Fernandez Delgado a la presó de Bochum (Alemanya), protestant contra el tractament arbitrari que rep a la presó; [per a més informació, vegis la pàgina d’internet: http://www.escapeintorebellion.info

Hamed Belaid a la presó de Villanubla (Estat Espanyol), en vaga de gana a partir del 5 de setembre de 2006 per exigir el final als 15 anys d’aïllament sense fi; [per a més informació, vegis (entre d’altres) la pàgina d’internet http://www.klinamen.org

Javier Caramel a Albolote (Estat Espanyol), en vaga de gana a partir del 21 d’agost perquè no ha pogut veure la seva mare des de set anys, perquè no ha rebut diplomes pels cursos que ha acabat, i perquè no rep el seu salari pel treball que fa en la cuina. [per a més informació, vegis (entre d’altres) la pàgina d’internet http://www.klinamen.org

L’adreça de la presó de Roberto és:
PI-Lelystad
Larserdreef 300
8233 HB Lelystad

Tel: ++-31-320-267467
Fax: ++-31-320-267476
Correu electrònic: info@flevoland.dji.minjus.nl

Malalts a l’hospital, presos al carrer!

Informa: Creu Negra Anarquista (CNA) d’Amsterdam (abcamsterdam@squat.net)