logo cgt
Berguedà

Ha mort “Abel Paz”

Ahir 13 d’abril a les quatre de la tarda ens va deixar Diego Camacho “Abel Paz” anarquista de 87 anys, nascut a Almería el 12 d’agost de 1921 .

Diego va estar en bona part de les lluites socials del segle xx des del 19 de juliol de 1936 a Barcelona participant activament en els canvis socials del moment, creant amb els seus companys de les Joventuts Libertaries de la barriada del Clot, el grup “Els Quijotes de l’Ideal”.

Acabada la guerra coneixerà els camps de concentració al sud de França, treballant en camps de batallons prop de Burdeos para el nacionalsocialisme en la segona guerra mundial.

Però el seu compromís amb la llibertat a Espanya li durà de nou a l’interior per a entrar en la clandestinitat en els primers anys de la dècada dels quaranta fins a ser detingut de nou per la policia franquista.

Passarà llargues temporades en les presons espanyoles.

Biògraf de Buenaventura Durruti i després de diversos llibres autobiogràfics i dels moments més estel·lars de l’anarquisme que el va viure en primera persona, es va dedicar a difondre els seus llibres amb nombroses conferència, donant a conèixer els assoliments de la revolució.

L’any 2001 durant la inauguració del local del Centre d’Estudis Josep Ester Borràs i l’Ateneu Columna Terra i Llibertat vam comptar amb la seva presència. L’any 2000 estàvem amb ell a Castellnou en l’homenatge a Ramon Vila Capdevila en el marc de la Marxa-Homenatge als Maquis.

Serà enterrat dimecres que ve 15 d’abril a les 4 de la tarda a la sala 22 del Tanatori de Sancho de Avila de Barcelona. Què la terra et sigui lleu company!