Col·lapsem l’Ajuntament a un any del desallotjament del CSO La Tremenda

Graffit aparegut al solar del CSO La Tremenda a un any de la seva demolició

Graffit aparegut al solar del CSO La Tremenda a un any de la seva demolició

Ara farà un any que van desallotjar el CSO La Tremenda i una de les respostes que s’ha pensat és “col·lapsar” l’Ajuntament amb un model de carta dirigida al Pla de Buits Urbans de l’Oficina de Contractació, Compres, Gestió Patrimonial i Inversions de l’Ajuntament de Manresa.

Així que necessitem la teva solidaritat. Només cal que enviïs per correu mail, fax o correu postal la carta que us adjuntem en aquest mail a partir del mateix dia que produïa ara fa un any el desallotjament, o sigui avui 3 de març. Les adreces us les passem sota aquest mail , també veureu que us hem posat el model de carta. Així doncs, només caldrà que borreu aquesta part i deixeu el mail-carta de sota.

Una any després, ni oblidem ni perdonem!

Columna Clitoriana

 

MODEL DE CARTA:

A l’atenció de:  La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat. La regidoria d’urbanisme. L’oficina de Contractació, Compres, Gestió Patrimonial i Inversions

En referència a la licitació pública convocada per l’Ajuntament de Manresa per a la utilització temporal de terrenys incorporats al pla Buits Urbans denunciem la hipocresia i el cinisme d’aquest Ajuntament.

Com molt bé ja sabeu en el solar ubicat al c/ Sant Salvador 24-26 xamfrà amb c/Hospital hi hagut, durant 9 anys, el CSO La Tremenda.

Aquest espai es va alliberar el mes de març de 2005 pel col·lectiu feminista Columna Clitoriana, per tal d’obrir a la ciutat un espai on crear resistències antipatriarcals. Durant els 9 anys de vida del Centre Social, es van realitzar tot tipus d’activitats, xerrades, tallers, encontres i projectes. En són bons exemples; els tallers d’autogestió, els cicles documentals de temàtica feminista, múltiples xerrades sobre temes d’actualitat, mobilitzacions i accions de resposta a diverses agressions del nostre quotidià, etc. A més, la Tremenda també donava espai i cobertura a altres col·lectius que necessitaven un lloc per fer-hi les seves activitats.

Tenim clar que l’activitat que es portava a terme en aquell espai no encaixava dins del vostre model d’oci i d’activitats “socials”. Tenim clar també, que us molestava, perquè suposava una crítica i qüestionament al model de societat establert; capitalista heteropatriarcal, on tot ha de passar pel control de les institucions.

És per tot això que el 3 de març del 2014, just ara fa un any, vàreu destruir La Tremenda, de forma miserable i covarda, obviant fins i tot la vostra venerada “legalitat” que, com molt bé demostreu dia rere dia, no us creieu ni vosaltres mateixos.

Recordem, per tant, que ara fa un any un grup de “matons” de FECSA–ENDESA, sense previ avís ni l’ordre judicial pertinent, van entrar, tirar a terra i destruïr el CSO La Tremenda. El desallotjament d’aquest espai va respondre a una estratègia ja pensada i orquestrada entre l’Ajuntament de Manresa i FESCA-ENDESA. Per una banda, FECSA-ENDESA va entrar dins del Centre Social sense ordre judicial estalviant-se així els tràmits burocràtic necessaris, per assegurar-se tenir el terreny preparat per tirar endavant el projecte urbanístic de la zona. Per altra banda, l’Ajuntament de Manresa va posar totes les facilitats a l’empresa per tal de dur a terme les obres que involucren l’Ajuntament per tenir una porció d’aquesta Unitat d’Actuació Urbanística, part de la qual ha esdevingut propietat municipal. Les facilitats que va posar l’Ajuntament  de Manresa van ser des de donar permís d’obres i permís d’enderroc, ometent que hi havia una espai habitat i en ús des de feia 9 anys (cosa que l’Ajuntament coneixia perfectament), fins a posar a disposició immediata un tècnic de l’Ajuntament per fer un peritatge de l’estat final del CSO La Tremenda i així justificar que l’estat de l’espai després de la destrossa era inhabitable.

Ara, després d’un any, on hi havia la Tremenda hi una trist solar. Tingueu clar, que per tot això i tantes altres, el CSO La Tremenda seguirà SEMPRE present en aquest espai que vosaltres heu convertit en un solar buit, fred i en desús.

1 any després, ni oblidem ni perdonem!

Manresa, 3 de març de 2015.


Dades per l’enviament :

A l’Oficina de Contractació, Compres, Gestió Patrimonial i Inversions de l’Ajuntament de Manresa.
(Plaça Major, 5, 1a planta).

Fax: 938782398

Correus electrònics enviament:
contractacio@ajmanresa.cat
mediambient@ajmanresa.cat

Assumpte del mail o sobre postal:

“Documentació administrativa per prendre part en la licitació pública per a la utilització
temporal de terrenys incorporats al pla Buits Urbans de Manresa”.

Difon el B Llibertari i el pèsol negre:
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LaTafanera
 • Live
 • Meneame
 • MySpace
 • PDF
 • RSS
 • del.icio.us