Convocatòria en solidaritat amb la plantilla subcontractada de Movistar

Imatge de les persones solidariesAl voltant de 30 persones es van concentrar ahir dijous 28 en solidaritat amb les treballadores i treballadors autònoms i subcontractats de Movistar, que continuen amb una vaga indefinida des del 7 d’abril. A casa nostra, l’única subcontracta que continuava fent vaga va quedar fora de Movistar el passat 30 d’abril, data en la qual el seu contracte finalitzava. Per tant, a partir d’aleshores ja deixaven de tenir vinculació amb l’empresa multinacional.

A la convocatòria manresana, un cop va arribar tothom, les persones concentrades es van dirigir cap a una botiga de Movistar del Passeig Pere III, on van estar concentrades fent un piquet de solidaritat amb la vaga. Un dels reunits va explicar els detalls de la vaga i de la lluita de Barcelona, on la plantilla porta ja 6 dies okupant la seu de Telefònica, en plena Plaça de Catalunya. El piquet va durar aproximadament una hora i es van cridar diverses consignes a favor de la vaga i de la solidaritat de classe.

El piquet solidari de Manresa coincidia amb una sèrie de convocatòries que van tenir lloc a Reus, Granollers, Blanes i Barcelona, amb la intenció d’estendre el conflicte, ja que pateix un bloqueig informatiu molt important per part dels mitjans de comunicació perquè Telefònica amenaça amb tallar la publicitat en cas de publicar notícies de la vaga que pot convertir-se en un símbol degut al context de la vaga així com a la solidaritat portada a terme pels moviments socials, els sindicats i les organitzacions.

El continguit de l’octaveta que es va repartir és el següent:

Solidaritat amb la vaga de
personal tècnic Movistar

El col·lectiu de tècnics i tècniques de Movistar va començar una vaga indefinida en tot l’estat espanyol el passat 7 d’abril. El desencadenant va ser la intenció de l’empresa de rebaixar el preu del treball a les empreses subcontratistes en un moment en que aquest persona ja es troba a una situació límit. El personal tècnic està obligat a treballar per subcontractes o a fer-se autònom, quan en realitat estan efectuant les mateixes tasques que la cada cop més escasa plantilla de Movistar. Com a col·lectiu altament precaritzat perceben salaris d’entre 500 i 800€ mensuals bruts per treballar unes 10 o 12 hores al dia. Cosa que vol dir que després de pagar les seves cotitzacions, aquesta salari no arriba als 500€.

Des de diverses entitats dels moviments socials i populars fem una crida a donar suport i a la solidaritat incondicional amb la vaga indefinida de treballadors i treballadores de les subcontractes de Movistar. Aquesta vaga posa de manifest la precarització de la classe treballadora així com les conseqüències reals de la privatització i el que vol dir l’anomenada “flexibilitat laboral”. Cal guanyar aquesta vaga per a poder generar un efecte contagi que permeti produir avanços en la lluita contra la precarietat en altres sectors.

D’aquesta manera animem el conjunt dels moviments socials, als barris i als sindicats a recollir fons a sostenir la vaga, i sobretot a mobilitzar-se en solidaritat amb els i les vaguistes. Cal que també ara la solidaritat de les classes populars permeti guanyar el pols a la multinacional Telefónica. Juntes ho podem tot.

Més informació: http://teleafonica.blogspot.com.es/
#ResistènciaMovistar #ReflexionaMovistar

Caixa de Resistència: ES40- 1491-0001-23-2130519024

 

Difon el B Llibertari i el pèsol negre:
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LaTafanera
 • Live
 • Meneame
 • MySpace
 • PDF
 • RSS
 • del.icio.us