Situació de Roberto Catrino López

Roberto Catrino López ha estat traslladat un altre cop a Lelystad
Creu Negra Anarquista
Amsterdam, 13 de maig de 2006


Roberto Catrino López, anarquista berguedà pres a Holanda, va ser traslladat, la setmana passada, a la presó de Lelystad, on ja es trobava empresonat abans de caure greument malalt, i ser traslladat a l’hospital penitenciari de Scheveningen (L’Haia).

Roberto és un pres social que estava complint una condemna de 18 anys, de la qual va passar la major part en aïllament. La seva pena original va anar de 8 anys però per la seva participació en diversos motins, vagues de pati i de fam i diversos intents de fugida les seves penes es van acumular fins a un total de 18 anys. Només per no voler acceptar la realitat de la tortura i estar convençut que la resistència era la seva única opció.

El 7 de juliol del 2005 el company anarquista Roberto Catrino López va ser detingut en Amsterdam. Uns mesos abans s’havia escapat de la presó de Zuera (Saragossa/Estat Espanyol). Roberto va decidir no tornar a la presó després del seu segon permís. Un nou període d’empresonament va començar. I això quan s’és seropositiu i s’emmalalteix molt fàcilment, és greu. Al març de 2006 va començar a sentir-se cada vegada pitjor i ja no podia funcionar com normalment. Els metges de la presó no prenien de debò les seves queixes i van diagnosticar una inflamació de l’estómac. Després de sofrir durant dues setmanes de dolors insuportables, finalment el van traslladar a l’Hospital Acadèmic d’Amsterdam, on li van dir que tenia sort encara estar viu. La seva resistència havia baixat fins al nivell mínim i gairebé havia mort. Van diagnosticar-li una doble pneumònia. Després del seu trasllat a l’Hospital Penitenciari de Scheveningen li van diagnosticar seropositivitat de VIH. Els metges espanyols abans també havien suggerit això, però estranyament les investigacions holandeses els contradeien fins a llavors. Els metges penitenciàries han fallat molt greument i van deixar sofrir a un malalt crònic.

Durant els primers dies de la seva estada a la presó de Scheveningen, Roberto estava en una cel·la equipat d’una càmera. Aquest va anar en el període més crític de la seva malaltia. A part d’això no tenia les seves pertinences, com adreces i nombres de telèfon per a poder contactar als seus coneguts. Sentint-se molt aïllat, el dia després que li van confirmar la seva seripositivitat, li va arribar la comanda d’extradició per part de l’Estat Espanyol.

Roberto ja s’ha recuperat de la seva doble pneumònia i ha tornat a la presó de Lelystad, on li van esperar les seves poques pertinences. La comanda d’extradició li va causar molt estrès.

No deixarem que l’extradissin a un país on es maltracta a cel·les d’aïllament i on malalts terminals queden empresonats fins a les seves mort.

Exigim que Roberto Catrino López no sigui extradit i que sigui deixat en llibertat i que rebi el tractat mèdic que necessita. Seguirem donant-li suport i continuarem lluitant per la seva llibertat! Us fem una crida a escriure al Roberto perquè sàpiga que no es troba només en aquesta lluita contra la presó. Envieu-li cartes, llibres, revistes, cartells, etc. Cada cosa fa trencar l’aïllament. Sabem que al Roberto li agrada molt rebre notícies des de fora, ja que se sent molt relacionat amb el que passa al carrer. Deixeu-li sentir-se part de la lluita fora! Per aquest mitjà també Roberto vol dir gràcies o tota la gent (de moltes parts d’Europa) que li van manar cartes i altres coses. Cada mort a la presó és un assassinat de l’Estat! Malalts a l’hospital i pres@s al carrer!

Creu Negra Anarquista d’Amsterdam (Holanda)
Web: http://squat.net/abcamsterdam
Correu electrònic: abcamsterdam@squat.net

Difon el B Llibertari i el pèsol negre:
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LaTafanera
 • Live
 • Meneame
 • MySpace
 • PDF
 • RSS
 • del.icio.us