Editorial del pèsol negre 46

Publicat el 04 març 2010

Tal com podeu llegir en aquest nou número del pèsol negre algunes estem cansades. Cansades de moltes coses, però sobretot de la submissió, de la incapacitat de moltes de lluitar per allò que és seu per justícia. Algú podria pensar que en un context de crisi, atur i precarietat, la revolta, l’autorganització de les explotades i la lluita haurien d’estar en auge. Doncs no, aquí no. Aquí unes obeixen i de les que s’autoanomenen desobedients la meitat no estan per la feina. Aquí encara funciona allò de «no et queixis que encara sort que tens feina». Som una terra de basalls, senyors feudals, carlins, beats i llepaculs. Això no és Grècia. Segurament ha faltat el treball previ de cultura, conscienciació, experiencies de lluita en positiu i gimnàstica revolucionària que diria el Joan Garcia Oliver. Segurament. Moltes ho provem, però ni som prous ni ho fem prou bé. I pitjor ho tindrem quan el model de ciutat «Barcelona» s’estengui definitivament per la mateixa ciutat —això ja és casi un fet— i, fins i tot, més enllà de la capital. Sí senyores, ara ja es parla de la Catalunya-ciutat, aquest model que parcela la nostra vida en tots els sentits, també de manera espaial, fent cada cop més dificil qualsevol possibilitat d’autorganització i de lluita. Treballes a un lloc, dorms a un altre, consumeixes certes coses a un altre…, quedant aillats, cada cop més dividides i despullades enfront l’explotació i l’abús. A Barcelona, el model s’ha imposat, no amb poques resistències (forat de la vergonya, el xino, la Barceloneta, Collserola, Esplugues, etc.). Però s’ha imposat sense massa problemes. Ara ens toca a la resta. La Catalunya-ciutat ha quedat definitivament posada de manifest com a voluntat dels poders en fer-se pública la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’hivern 2022. La línia de Molt Alta Tensió (MAT), les nuclears i tot allò que fa referència a l’energia és l’element indispensable per a l’extensió del model. Precisament en aquet número podeu informar-vos abastament sobre aquestes infrastructures i les resistències que ha generat. Poden semblar poca cosa però ara mateix importantíssimes. Per això hem dedicat l’entrevista i el dossier central a escoltar, entendre i explicar el que és la MAT i com és la resistència generada en aquesta infrastructura a partir de l’okupació forestal al teòric emplaçament de la torre 114.

També podreu llegir com de perverses són les ordenances de civisme (a Berga també malgrat el que diguin els guais de la CUP). També tindreu coneixement del centre gairebé telúric per a la patuleia convergent en què s’ha convertit el monestir de Sant Benet de Bages, al complex Món Sant Benet de Caixa Manresa. Si llegiu amb atenció, també coneixereu la situació als centres d’internament d’immigrants o les darrers notícies dels presos. Podeu seguir les cròniques africanes de Barrikada, en aquest número ens parla de Gabón. També gaudireu d’un text del Senzill sobre els germans Sabaté que havia d’haver estat publicat al Combate que va aparèixer al gener. I com que mentre hi ha vida hi ha esperança sabrem com autogestionar-nos contra el poder amb un hort urbà, o que fer per assessorant-nos laboralment amb la recent creada CGT Berguedana. I per últim, exigim la llibertat immediata de l’Alfonso.

Salut i bona lectura i bon profit que estrenem apartat gastronòmic!

Publicat a el pesol negre número 46, febrer-març de 2010


Responses are closed for this post.

Darrers textos publicats

Temàtiques

Alt Llobregat anarcosindicalisme anarquisme Berga Berguedà CGT civisme control social CUP denúncia eleccions entrevista festes alternatives gènere història independentisme Isanta laboral llibres manipulació maquis Maximum Clatellot Memòria mossos mossos d'esquadra moviment obrer municipalisme nacionalisme noms dels carrers obediència organització anarquista patum Patum 2005 pensament únic periodistes política institucional presos pèsol negre Radio Korneta repressió retallades rotllo territori viatges violència

Administració

rebequeries està fet amb WordPress amb el tema SubtleFlux.

Copyright © rebequeries