Veus anàrquiques

Publicat el 19 febrer 2010

Amb aquest títol vull proposar des del «portaveus» de la Xarxa Anarquista tot un seguit de textos d’opinió de diverses persones llibertàries. Diferents veus amb diferents propostes per construir les anarquies. Opinions de companyes diferents que hem pogut anar coneixent en diferents projectes o a través de la lectura dels seus textos.

Si espereu discursos d’autocomplaença o discursos reconfortants i de reafirmació d’allò que penseu, feu i creieu que sou: podeu saltar-vos aquestes columnes. Si creieu que cal que totes les opinions expressades en aquestes columnes siguin del vostre gust, també aneu errades. Si us penseu o actueu com si les anarquistes fóssiu o fóssim millor que la resta de la gent tampoc seran del vostre grat les paraules que aquí trobareu. Ja que si ens surt bé el que pretenem, les esmentades columnes buscaran tot el contrari: crear debat des del respecte, fer aportacions antiautoritàries sense complexos, apostar per la diferència reconeixent tot el que ens uneix a les persones contràries a l’autoritat i per tant amb esperit crític. Espero que des d’aquestes columnes es facin aportacions, sense complexos i en veu alta però des de diferents punts de vista i militància del món llibertari. Espero doncs que es generin opinions contràries i per tant també complementàries. Perquè cap teoria —i per sort molt menys les idees anarquistes— ens dóna respostes globals per fer front a la vida en societat. I si us en dóna, malfieu-vos.

Fa massa temps que funcionem amb estereotips i tòpics teorics simplificats —sí nosaltres també— que lluny de servir-nos per a l’acció ens fan de fre, ens fan nosa. No hi ha un sóla manera d’actuar però sí que podem aprofitar moltes coses de diferents maneres de fer de les anarquistes d’arreu, de les d’ahir i de les d’avui. Amb ganes de reproduir i contamintar amb allò que és útil i amb ganes de tallar tot allò que porta a la inacció començo aquesta columna.

És per tot això que hem demanat a tot un seguit de persones que opinin sobre la societat i proposin models i mètodes de lluita. Què diguin la seva. Aquestes columnes d’opinió les anirem publicant a cada número de l’En Veu Alta, sota el títol genèric de «Veus anàrquiques». Esperem que siguin més útils que comòdes i que serveixin per formar-nos i provocar debats o idees que defugin del típic frontisme, simplisme i canivalisme llibertari. Doncs parlant de canvibalisme, que vagi de gust! Salut i anarquia!

Signat com a  Pep i tu, Berga, abril de 2010. Publicat al En Veu Alta número 2, març de 2010.


Responses are closed for this post.

Darrers textos publicats

Temàtiques

Alt Llobregat anarcosindicalisme anarquisme Berga Berguedà bufons civisme control social CUP denúncia eleccions entrevista festes alternatives gènere història independentisme Isanta laboral llibres manipulació maquis Maximum Clatellot Memòria mossos mossos d'esquadra moviment obrer municipalisme nacionalisme noms dels carrers obediència organització anarquista patum Patum 2005 pensament únic periodistes política institucional presos pèsol negre Radio Korneta repressió retallades rotllo territori viatges violència

Administració

rebequeries està fet amb WordPress amb el tema SubtleFlux.

Copyright © rebequeries