Primavera Llibertària al Bages

Primavera LlibertariaDes de l’Assemblea Llibertària de Manresa, sorgeix la iniciativa d’organitzar tot un seguit d’activitats encaminades a difondre i visualitzar la teoria i la pràctica anarquista a la ciutat.

Lluny de l’enclaustrament i l’oblit en el què el voldrien veure molts, creiem necessari dotar de vigència l’anarquisme amb tot un seguit de projectes i propostes que sense perdre la seva contundència serveixin no tan sols per articular una resposta coordinada a l’actual context econòmic i social nociu, sinó per anar teixint, mica en mica, experiències anti-autoritàries i autogestionàries al marge de l’estat.

Així doncs, en l’humil marc de la “primavera llibertària”, s’intentarà donar cabuda a múltiples activitats que parteixen de la preocupació per temàtiques diverses que han estat i segueixen sent d’actualitat i que crèiem poden transcendir l’interès de les que ens sentim afines a aquesta forma de fer.

 Dintre les jornades hi haurà cabuda per parlar del nostre passat, amb un recorregut històric per la Manresa revolucionària o l’experiència del 1936. Per al debat sobre com afrontem l’ara i aquí, amb les xerrades sobre repressió, l’okupació política a les nostres contrades o el debat sobre organització anarquista i anti-autoritarisme. Per a l’autogestió de les nostres vides, amb el taller d’autodefensa per dones o els dinars populars. Per l’esbargiment, amb concerts o passejades amenitzades. Però sobretot, des de la “Primavera Llibertària” es vol donar lloc a la trobada fraterna, per què és des del coneixement recíproc i la confiança mútua, que poden anar sorgint les complicitats.

Per l’anarquia… més necessària que impossible!

 Esperem la vostra participació. Ens podeu escriure a allbages@bllibertari.org

Per a saber més detalladament en què consistiran les activitats

Divendres 5 d’Abril a les 19h.

 • Presentació de l’Assemblea Llibertària del Bages: Des del setembre un grup de gent de Manresa i comarca ens estem trobant per tal de donar vida a una assemblea oberta i estable d’iniciatives i projectes de caire llibertari o anti-autoritari. La intenció és promoure les nostres idees al Bages, donar visibilitat a l’anarquisme, formar-nos política i ideològicament, crear infraestructures alternatives al sistema, crear un espai polític-social llibertari de referència i contribuir a les lluites socials del territori per a que aquestes pugin continuar i estendre’s.
 • Xerrada debat sobre repressió i com ens afecta amb:

Rereguarda en moviment, és una plataforma solidària que sorgeix amb l’objectiu de donar suport a les represaliàdes i oferir una resposta clara i contundent als embats repressius. En el marc de la Primaver Llibertària, realitzarán una xerrada sobre el funcionament de les BRIMO (Brigades Mòbils) dels Mossos d’Esquadra. Més info: http://rereguardaenmoviment.org/

Detinguts de la vaga del 29-M: després de la combativa vaga general del 29 de Març del 2012, s’inicià una ràtzia repressiva per part de l’estat contra vaguistes que s’enfronten a dia d’avui a dures penes de presó

Lloc: al CSO la Tremenda C/Sant Salvador, 24 Manresa

 

Diumenge 7 d’Abril a les 8.30h

Xiruca llibertària. Ni sal ni fràcking!

Visita als voltants del runam salí de Sallent. Comentarem la problemática de la salinització d’aigües de rius, fonts… i les salvatjades vàries que ha fet l’empresa Iberpotash en les ultimes dècades. També parlarem d’alguns dels nous conflictes ambientals i socials que se’ns tiren a sobre, com el fràcking. Ens acompanya l’Esteve Padullés.

Sortida:

Manresa 8.30h Pl. Europa

Sallent 9h.00 C/ Barcelona (davant de l’institut)

 

Divendres 12 d’Abril a les 19:00

Presentació de l’Assemblea Llibertària del Bages i debat sobre anti-autoritarisme

Lloc: Navarcles, “El coro” Plaça del Coro, 1 (antic C/ Ample, 22)

 

Dissabte 13 d’Abril a les 11:00h

Taller d’autodefensa per a dones:

Apuntar-se amb temps per a millor previsió al mail: allbages@bllibertari.org

Lloc: CSO la tremenda C/Sant Salvador, 24 Manresa

i a les 17:00h

Xerrada debat sobre okupació a Manresa: es farà un breu repàs històric sobre els inicis de la okupació combativa a Manresa des de l’okupació del CSO Na Bastardes fins a l’actualitat i es realitzarà la proposta de debatre sobre la salut actual de l’okupació i les estratègies que utilitza

Lloc: Ateneu Popular la Sèquia, Manresa. Entrada pel C/ Amigant, des de la Plaça Major

 

Diumenge 14 d’Abril a les 10:00h

Pintada de Mural

Lloc: CSO la Tremenda C/Sant Salvador, 24 Manresa

 

Dimecres 17 d’Abril a les 19:00h

Debat sobre organització anarquista: les lluites anarquistes actuals, malgrat tenir presència al carrer, s’han caracteritzat per una certa manca d’organització que fa necessari un replantajament estratègic per a què siguin més incisives en la búsqueda dels seus objectius. En aquest debat, s’intentarà fer un anàlisi conjunt de la situació actual per a presentar alternatives organitzatives palpables i combatives.

Lloc: CSO la Tremenda C/Sant Salvador, 24 Manresa

 

Dissabte 20 d’Abril a les 18:00

Presentació del llibres:

 • Venjança de classe (a càrreg de Xavier Diez). Aquest llibre construeix un relat històric, senzill i accessible, en torn les múltiples causes que expliquen el desenvolupament de la revolució social de 1936 a casa nostra. Durant aquell “curt estiu de l’anarquia”, les xarxes de solidaritat, junt amb la creació de llocs propis, fóren les que van permetre plantar cara a la repressió durant anys i finalment fer un intent de transmutar l’ordre social. Més informació: http://www.viruseditorial.net/index.php
 • La revolución de los comités: (a càrreg d’Agustín Guillamón). Aquest llibre és un relat dels fets que, durant la Guerra Civil Espanyola, va des del mateix començament i l’esclat de la revolució social, fins al triomf definitiu de la contrarevolució el més de maig de 1937.

Lloc: Ateneu Popular la Sèquia, Manresa. Entrada pel C/ Amigant, des de la Plaça Major

 

Diumenge 21 d’Abril a les 11:00h

Ruta històrica anarquista per Manresa: passejada per la història rebel de Manresa. Visitarem els indrets més significatius o simbòlics dels movimients rebels i llibertaris de la ciutat.

Sortida: Plaça del Remei (davant de la Fàbrica Nova)

a les 14:00h

Dinar Popular

i a les 16:00h

Concert a càrrec de Sinestesic Trio (amb antics membres de rimond and garfunkel i el piltrafilla)

Lloc: CSO La Tremenda C/Sant Salvador, 24 Manresa

 

Dimarts 23 d’Abril

Paradeta anarquista per Sant Jordi: “la Distri”, distribuidora de material anti-autoritari, surt al carrer amb llibres, butlletins, diaris…de diverses temàtiques que s’enmarquen en les lluites contra l’estat i el capital

Ens trobaràs al primer tram del Passeig Pere III (a prop de la Pl. Sant Domènec)

 

Per dubtes, queixes, suggerències, col·laboracions: allbages@bllibertari.org

Difon el B Llibertari i el pèsol negre:
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LaTafanera
 • Live
 • Meneame
 • MySpace
 • PDF
 • RSS
 • del.icio.us