Inocentada: [Ràdio Bala] Entrevista al polèmic nou programa de Ràdio Bala “Som i Serem”

radioSom i Serem (el Somi, per les amigues) és el nou programa que es presenta a les ones hertzianes de Radio Bala. Aquí tenim una entrevista realitzada a dos dels seus promotors.

P – Som i Serem és un programa indepe?

R – Ens considerem moltes coses… no som només indepes, som també antiautoritàries, som llibertàries, som lectores del Pesol Negre i, per descomptat, oients de Ràdio Bala. Dir que som indepes és una visió molt reduccionista.

P – Diuen les males llengües que cal estar afiliada a la CUP per ser locutora del Somi

R – (riuen) no! I ara! De fet, que els 3 que participem del programa siguem militants de la CUP és una cosa circumstancial. Tant de bo tinguèssim locutores (i oients!) d’altres formacions polítiques. El debat seria molt més enriquidor.

P – “Som i serem” és un nom prou explícit…

R – Sí. De fet el nom havia de ser “Baliga-balaga”, fent el joc amb el nom de la ràdio, però volíem anar a les clares i que l’assemblea de Ràdio Bala sabés en tot moment de què tractava el programa, no voliem crear malentesos de bon principi…

P – I de què tracta el programa?

R – Començarem per un tema cabdal, que és l’anarcofeminisme dins del projecte nacional. Ara s’està parlant molt d’aquest tema i l’abordarem des de diferents perspectives. També volem fer la secció “Ple com un ou” on exposarem debats que hagin tingut lloc al ple municipal, per tal que la gent estigui informada. Finalment també tindrem un apartat de receptes de cuina amb productes de la terra.

P- Va ser difícil l’acceptació del Somi a la ràdio?

R – En realitat sí, però únicament perquè a les 3 primeres assemblees que hi vam anar no hi havia prou quorum per decidir si ens acceptaven o no. A la quarta ja va anar tot rodat. Vam fer una maqueta, va agradar, i ara ja tenim franja horària a Ràdio Bala (RB).

P – Us ha sorprès que RB us acceptés a la graella?

R – Si i no. Si perquè algunes teníem una visió molt més tancada del que podia ser l’assemblea de RB. Pensàvem que si no portaves una (A) tatuada a l’entrecuix no et deixaven passar de la porta (riuen). Però a Manresa s’estan obrint molts espais de trobada de les diferents línies de l’esquerra i RB és un d’aquests espais.

Potser això és gràcies al fet d’estar a Manresa, ja que entenem que el Somi no tindria lloc a altres ràdios lliures com Ràdio Bronka; de la mateixa manera que un programa com Bales Perdudes no tindria lloc a mitjans com Vilaweb, però això vol dir que no puguem compartir aquest espai radiofònic.

P – Creieu que el Somi és una obertura de RB als nous temps?

R – No, Ràdio Bala sempre ha estat oberta, el que passa és que la gent té molts prejudicis amb el que no coneix. A RB hi ha programes tan diferents com “la rentadora” i “tercer commutador”, que no tenen res a veure l’un amb l’altre i comparteixen dial i assemblea. Nosaltres només som un to més en aquesta gradació de colors.

 

Per anar fent boca, ja pots escoltar la falca del programa a: http://radiobalamanresa.wordpress.com/

 

Dades:

Som i Serem

Programa 15nal a Ràdio Bala

Dimecres de 19 a 20h al 106.4 Manresa.

 

Difon el B Llibertari i el pèsol negre:
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • email
 • LaTafanera
 • Live
 • Meneame
 • MySpace
 • PDF
 • RSS
 • del.icio.us